BASIL HASSAN SAGEN ER FØRST LIGE BEGYNDT

Screen_Shot_2016-12-15_at_14.56.04.pngI dag, den 15. december 2016, har Østre Landsret stadfæstet Retten på Frederiksbergs ophævelse af navneforbuddet mod min attentatmand. Man må nu sige, at han hedder Basil Hassan.

Det giver mulighed for, at vi kan afdække mere om hans baggrund og politiske forbindelser og dermed forhåbentlig blive klogere på, hvem der havde beordret ham til at slå mig ihjel.


Af Lars Hedegaard

Screen_Shot_2016-12-13_at_08.02.36.png

Allerede få uger efter attentatet på Frederiksberg den 5. februar 2013 vidste jeg fra kilder i politiet, at Basil Hassan ikke havde handlet efter en pludselig, personlig tilskyndelse. ”Vi skal se længere ud i verden”, sagde en centralt placeret efterforsker til mig.

Det var jeg ikke i tvivl om. I 1400 år har islam overlevet ved at ombringe enhver, der kritiserede eller forhånede Muhammed – massemorderen, voldtægtsmanden, børnelokkeren og landevejsrøveren. Hans ideologi er nu kommet til et sted nær dig, og du må hellere holde mund, hvis du ikke vil have besøg af hans postbud.

Hvem har dog villet importere denne pestilens?

Det har skiftende regeringer og folketingsflertal i årtier. De har vidst, at hvor Muhammed sidder ved bordenden, er der kaos, blodsudgydelse, fattigdom, fordummelse, undertrykkelse og grusomhed – i et omfang som ordentlige mennesker næppe kan forestille sig.

Men forestillingernes tid er ved at være forbi. Virkeligheden er ved at indhente os alle. Vil du vide, hvordan det går i de lande, der ser Muhammed som løsningen på alt, ja så åben dit fjernsyn og se og hør, hvilke bedrifter hans tilhængere udøver over alt på jorden. Er det ikke i Aleppo, er det i Pakistan, Afghanistan, Mali, Libyen, Egypten, Nigeria, Tyrkiet, Tyskland, Sverige, Danmark og så videre.

Hvorfor blev der nedlagt navneforbud mod Basil Hassan? Hvorfor blev en masse danskere hængt ud og dømt på stribe for at nævne det navn, der var ude i tyrkisk presse allerede i april 2014?

Hvad var det, som det danske retsvæsen ville beskytte?

Hvad mente en person fra Anklagemyndigheden, da han i fortrolighed fortalte mig, at jeg kunne forvente en overraskelse, når Basil Hassan kom for en dansk domstol?

Hvad er der sket med Basil Hassans danske netværk?

Er det blevet undersøgt?

I Jakob Scharfs netop udgivne bog fremgår det, at min uheldige morder en tid boede hos en ven rundt om hjørnet fra min bopæl på Frederiksberg, hvorfra han dagligt kunne iagttage mine bevægelser. Hvem har ellers hjulpet ham med råd og dåd?

Spørgsmålene er mange, og jeg er ikke sikker på, at Justitsministeriet ønsker dem besvaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *